Deser bananowy z kajmakiem


Dzisiaj deser dla zabieganych lub dla tych, którzy lubią proste rozwiązania. Z bananem, pokruszonymi herbatnikami, kremem z serka mascarpone i kajmaku. Przygotowanie go nie zajmuje dużo czasu i jest bardzo smaczny. Banan i kajmak świetnie do siebie pasują. Polecam z filiżanką kawy 😉

Deser bananowy z kajmakiemDeser bananowy z kajmakiem

Składniki (na 3 porcje):

  • 80 g herbatników
  • 250 g serka mascarpone
  • 180 g masy krówkowej (kajmakowej)
  • 1 duży banan

Przygotowanie:

Serek mascarpone zmiksować z masą kajmakową.

Herbatniki przełożyć do woreczka foliowego i rozbić tłuczkiem lub zmiksować.

Banany obrać i pokroić w plasterki.

Do szklaneczek wsypać połowę pokruszonych herbatników. Następnie rozłożyć warstwę plasterków banana oraz poprzyklejać do boków szklaneczek. Nałożyć krem kajmakowy i wyrównać. Wierzch posypać resztą herbatników.

Smacznego 🙂

To też może Cię zainteresować:

Deser orzechowo – karmelowy

Jaglanka z masłem orzechowym i karmelizowanym bananem

Naleśniki z bananami, serkiem mascarpone i sosem karmelowym

Deser z czereśniami i kardamonem

Deser z mango i mascarpone


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

2 komentarzy do “Deser bananowy z kajmakiem