Bruschetta z figami, kozim serem, miodem i orzechami włoskimi


Bruschetta z figami, kozim serem, miodem i orzechami włoskimi to pyszna przekąska na każdą okazję. Chrupiące pieczywo, kolorowy pieprz dla podkręcenia smaku oraz słodycz fig, która idealnie komponuje się z kozim serem. Całość tworzy niezapomniane doznania smakowe.

Bruschetta z figami, kozim serem, miodem i orzechami włoskimiBruschetta z figami, kozim serem, miodem i orzechami włoskimi

Składniki:

  • ulubiony chleb (użyłam bułkę paryską)
  • około 100 g sera koziego twarogowego (do smarowania)
  • 3 – 4 figi
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • około 2 łyżki miodu
  • grubo mielony kolorowy pieprz
  • oliwa do skropienia

Przygotowanie:

Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni i drobno posiekać.

Pieczywo pokroić na kromki i podpiec w piekarniku lub na patelni. Następnie delikatnie skropić oliwą, posmarować kozim serem i doprawić kolorowym pieprzem. Na wierzch położyć pokrojone na plasterki figi, posypać orzechami włoskimi i polać odrobiną miodu.

Smacznego 🙂

To też może Cię zainteresować:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *