Bruschetta z figami, kozim serem, miodem i orzechami włoskimi to pyszna przekąska na każdą okazję. Chrupiące pieczywo, kolorowy pieprz dla podkręcenia smaku oraz słodycz fig, która idealnie komponuje się z kozim serem. Całość tworzy niezapomniane doznania smakowe.
Bruschetta z figami, kozim serem, miodem i orzechami włoskimi
Składniki:
- ulubiony chleb (użyłam bułkę paryską)
- około 100 g sera koziego twarogowego (do smarowania)
- 3 – 4 figi
- 2 łyżki orzechów włoskich
- około 2 łyżki miodu
- grubo mielony kolorowy pieprz
- oliwa do skropienia
Przygotowanie:
Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni i drobno posiekać.
Pieczywo pokroić na kromki i podpiec w piekarniku lub na patelni. Następnie delikatnie skropić oliwą, posmarować kozim serem i doprawić kolorowym pieprzem. Na wierzch położyć pokrojone na plasterki figi, posypać orzechami włoskimi i polać odrobiną miodu.
Smacznego 🙂
To też może Cię zainteresować: