Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

Prosty przepis na faszerowane jajka, których nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Idealne również jako przekąska, nie tylko od święta 🙂

Składniki:

  • 7 jajek
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 100 g szynki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Składniki:

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka, przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać drobno pokrojoną szynkę, posiekany szczypiorek, majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Gotowym farszem wypełnić połówki białek. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego 🙂



Zapisz

Zapisz

Zapisz

image_pdfimage_print
This entry was posted in JAJKA, MIĘSA, PRZEKĄSKI, PRZYSTAWKI, ŚNIADANIA, WIEPRZOWINA and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *