Tosty francuskie z oscypkiem i żurawiną


Lubicie oscypki? Mam dla Was prosty przepis na przepyszne tosty francuskie z oscypkiem i żurawiną, czyli polskimi produktami. Kulturowy miszmasz, który wspaniale smakuje. Polecam!

Tosty francuskie z oscypkiem i żurawiną

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 4 malutkie wędzone oscypki
  • żurawina w słoiczku
  • 3 jajka
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2 łyżki klarowanego masła
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

W miseczce roztrzepać jajka z mlekiem, szczyptą soli i pieprzu.

Oscypki przekroić wzdłuż na pół.

Na kromkach chleba tostowego położyć po dwa plastry oscypka i przykryć drugą kromką, dociskając brzegi. Następnie namoczyć je w przygotowanym jajku.

Na patelni rozgrzać masło, włożyć namoczony chleb i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe tosty przełożyć na talerz i podawać z żurawiną.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Pełnoziarniste tosty francuskie z kremem mleczno – orzechowym Nutlove

Tosty francuskie z ricottą i malinami

Tosty francuskie z owocami i bitą śmietaną

Grillowany oscypek z sosem żurawinowym i orzechami włoskimi

Kanapka z gotowaną kapustą kiszoną, boczkiem i serem smażonym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *