Pełnoziarniste tosty francuskie z kremem mleczno – orzechowym Nutlove


W ramach pysznej współpracy ze sklepem SFD  zapraszam na pełnoziarniste tosty francuskie z kremem mleczno – orzechowym Nutlove, posypane orzeszkami ziemnymi i startą proteinową białą czekoladą o smaku kokosowym. Wszystko współgra idealnie… To proste i wyjątkowo smaczne śniadanie lub podwieczorek, które zachwyci niejedno podniebienie 😉

Kremy NUTLOVE marki ALLNUTRITION to przepyszne kremy mające wiele zastosowań w kuchni. Idealnie sprawdzą się z naleśnikami, owsiankami, fit deserami, ciastami lub waflami ryżowymi. A co najważniejsze, nie zawierają cukru i tłuszczu palmowego!

Dzisiejsze pełnoziarniste tosty wypełniłam po brzegi rewelacyjnym kremem NUTLOVE White Choco Peanut z dodatkiem soli himalajskiej. Zawiera aż 37% chrupiących orzeszków ziemnych i słodzony jest maltitolem. Polecany jest nie tylko dla sportowców, ale dla wszystkich miłośników słodyczy. Sól himalajska świetnie podkręca smak kremu, po prostu pycha… Tosty posypałam wiórkami z ALLNUTRION Protein Chocolate NUTLOVE  Coco Crunch, czyli zdrowszą wersją białej czekolady. To ręcznie robiona czekolada, która zawiera 24% białka wysokiej jakości i słodzona jest erytrytolem. Jest mało kaloryczna więc można ją jeść bez wyrzutów sumienia 😉

Pełnoziarniste tosty francuskie z kremem mleczno – orzechowym Nutlove

Pełnoziarniste tosty francuskie z kremem mleczno - orzechowym Nutlove

Pełnoziarniste tosty francuskie z kremem mleczno - orzechowym Nutlove

Pełnoziarniste tosty francuskie z kremem mleczno - orzechowym Nutlove

Składniki:

  • pełnoziarnisty chleb tostowy
  • krem NUTLOVE White Choco Peanut
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego (może też być zwykły)

Dodatkowo:

  • orzeszki ziemne do posypania (solone)
  • ALLNUTRITION Protein Chocolate NUTLOVE Coco Crunch

Przygotowanie:

W miseczce roztrzepać jajka z mlekiem i cukrem trzcinowym. Na kromkach chleba tostowego rozprowadzić po łyżce kremu NUTLOVE White Choco Peanut (w środku nałożyć więcej) i przykryć drugą kromką, dociskając brzegi. Następnie namoczyć je w przygotowanym jajku.

Na patelni rozgrzać masło, włożyć namoczony chleb i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe tosty przełożyć na talerz, posypać posiekanymi orzechami ziemnymi i startą białą czekoladą ALLNUTRITION Protein Chocolate NUTLOVE Coco Crunch.

Smacznego 🙂

« Powyższy artykuł jest sponsorowany »




To też może Cię zainteresować:

Tosty francuskie z owocami i bitą śmietaną

→ Pain perdu roulé – tosty francuskie z rocottą i malinami

Naleśniki żytnie z mascarpone, masłem orzechowym i bananami

Placuszki serowe z borówkami

Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *