Dzisiaj przepis na mini pączusie, które bardzo szybko przygotujecie. Zrobione są na proszku do pieczenia, wiec nie trzeba czekać aż wyrosną 😉 Smaczne, mięciutkie i na jeden kęs.
Składniki:
- 300 g zmielonego twarogu (użyłam gotowego do sernika w wiaderku)
- 2 szklanki mąki
- 3 jajka
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- kieliszek wódki
Dodatkowo:
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać na jednolitą masę.
- W dużym i niskim garnku rozgrzać olej (około 170°C).
- Łyżką nakładać ciasto (wielkości dużego orzecha włoskiego) na rozgrzany olej. Aby ciasto się nie kleiło należy zanurzać łyżkę w zimnym oleju.
- Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
- Wykładać na papierowe ręczniki i posypać cukrem pudrem.
Smacznego 🙂
Niby wszystko dobrze mi wyszło ale paczuszka bez szału, a nawet mam wrażenie że nikt nie chce jeść…
Pyszne. Zniknęły w 5 minut. Właśnie zabieram się za kolejną porcję bo rodzinka chce więcej 🙂
🙂
O mammmo sa obłedne!!
Będę próbować