Aromatyczna kukurydza pieczona z masłem, czosnkiem niedźwiedzim i szczyptą chili. Sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju mięs lub jako samodzielna przekąska. Warto skorzystać z sezonu na kukurydzę, póki trwa… i cieszyć się jej wybornym smakiem 🙂
Składniki:
- 2 kolby kukurydzy cukrowej
- 2 płaskie łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego
- 2 łyżki masła
- szczypta chili
- sól
Przygotowanie:
- Kolby kukurydzy obrać z liści i nitek, umyć i osuszyć.
- Roztopić masło i wymieszać z czosnkiem niedźwiedzim, chili i solą.
- Przygotowanym aromatycznym masłem posmarować kolby, zawinąć w folię aluminiową zostawiając niewielki otwór.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 25 minut.
Smacznego 🙂