Ciasteczka czekoladowe z orzechami pekan i jagodami goji


Proste i pyszne ciasteczka czekoladowe z orzechami pekan i suszonymi jagodami goji. Idealne do kawy, herbaty lub szklanki mleka 🙂

Ciasteczka czekoladowe z orzechami i jagodami goji

Składniki (na około 37 ciasteczek):

  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 jajko
  • 125 g masła
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 1/2 szklanki orzechów pekan
  • 1/3 szklanki suszonych jagód goji
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać jajko, przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Zagniatać, aż powstanie jednolita masa. Następnie wsypać jagody goji i bardzo drobno posiekane orzechy pekan. Dokładnie wymieszać.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego i spłaszczyć dłonią (pozostawiając odstępy). Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 10 minut.

Smacznego 🙂




Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *