Prosty deser na bazie serka mascarpone z dodatkiem sosu karmelowego, orzechów włoskich i ciasteczek. Czas na chwileczkę zapomnienia… 😉
Składniki (3 małe porcje):
- 250 g serka mascarpone
- 1/2 szklanki orzechów włoskich
- 4 łyżki sosu karmelowego
- 80 g ciasteczek kakaowych
Przygotowanie:
- Na suchej patelni uprażyć orzechy włoskie, drobniutko posiekać i dodać 2 łyżki sosu karmelowego. Wymieszać.
- Serek mascarpone dokładnie wymieszać z 2 łyżkami sosu karmelowego.
- Ciasteczka przełożyć do woreczka foliowego i rozbić tłuczkiem lub zmiksować.
- Na dno kieliszków nałożyć masę orzechową, potem serek mascarpone, a na wierzch warstwę z ciasteczek.
Smacznego 🙂
Fajny przepis, dobrze, że można to szybko zrobić, świetne zdjęcie.
Ostatnio robiłam podobny deser, tylko bez sosu karmelowego. Za to był mus brzoskwiniowo-pomarańczowy 🙂
Ten Twój bardzo ładnie wygląda 🙂
Pozdrawiam!
Oj… musiał być pyszny 🙂
Słodko, kremowo-chrupiąco, orzechowo… Pyszności 🙂
Szybko i słodko, tak lubię 🙂
Bardzo smaczny deser i do tego zrobiony w 10minut! Szkoda tylko , ze baaaardzo kaloryczny – ja zmieszalam dlatego mascarpone z jogurtem naturalnym , aby ograniczyc kalorie – rowniez uzylam mniejsza ilosc sosu karmelowego 🙂 dzieki temu mozesz zuzyc tylko polowe serka , albo zrobic wieksza ilosc deserkow !! PYSZNE !!!! dziekuje za ten fantastyczny przepis – to jest teraz moj ulubiony deserek 🙂
Odchudzona wersja z jogurtem naturalnym to świetny pomysł. Cieszę się, że smakował 🙂