Prosta i pyszna pasta z przepiórczych jajek (dużo zdrowszych od zwykłych) z awokado i rzeżuchą oraz z dodatkiem czosnku, odrobiny majonezu i soku z limonki. Wyśmienita na pieczywo, która zapewne urozmaici Wasze menu, nie tylko to świąteczne 🙂
Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 18 jajek przepiórczych
- 2 łyżki posiekanej rzeżuchy
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 łyżka majonezu
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie pasty z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą:
Jajka przepiórcze ugotować, obrać i przełożyć do miseczki. Dodać obrane awokado, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z limonki. Rozgnieść widelcem. Następnie dodać posiekaną rzeżuchę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego 🙂