Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą


Prosta i pyszna pasta z przepiórczych jajek (dużo zdrowszych od zwykłych) z awokado i rzeżuchą oraz z dodatkiem czosnku, odrobiny majonezu i soku z limonki. Wyśmienita na pieczywo, która zapewne urozmaici Wasze menu, nie tylko to świąteczne 🙂

Pasta z przepiórczych jajek z awokadoPasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 18 jajek przepiórczych
  • 2 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie pasty z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą:

Jajka przepiórcze ugotować, obrać i przełożyć do miseczki. Dodać obrane awokado, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z limonki. Rozgnieść widelcem. Następnie dodać posiekaną rzeżuchę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

Smacznego 🙂

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *