Lody truskawkowo – kokosowe na patyku


Lody truskawkowo – kokosowe na patyku to jedne z najprostszych lodów do przygotowania. Wystarczy wszystko zmiksować, przelać do pojemniczków i zamrozić. Idealne na upalne dni 🙂

Składniki:

  • 500 g truskawek
  • 200 g mleka kokosowego (użyłam puszki o zawartości 86 % kokosa)
  • około 4 łyżek cukru pudru

Dodatkowo:

  • pojemniki na lody

Przygotowanie:

Truskawki umyć, usunąć szypułki i wrzucić do pojemnika blendera. Dodać mleko kokosowe, cukier puder i dokładnie zmiksować. W razie potrzeby dosłodzić. Przelać do pojemników na lody i wstawić do zamrażarki.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Koktajl bananowo – truskawkowy

Lody kokosowe z nutellą

Semifreddo dyniowo – pomarańczowe

Raffaello z truskawkami

Kokosowo – pomarańczowy pudding z tapioki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *