Szaszłyki z cukinią i mintajem w prosciutto


Szaszłyki to szybki i atrakcyjnie wyglądający posiłek. Dzisiaj zrobiłam je z cukinią, kawałkami mintaja owiniętymi prosciutto, a wszystko posmarowałam smalczykiem roślinnym. Smakowita pajda zaskoczyła mnie swoim aromatem, który podkreśla smak szaszłyków.

Szaszłyki z cukinią i mintajem w prosciutto

 

Składniki:

  • 2 filety z mintaja
  • 1 cukinia
  • 4 plasterki prosciutto
  • 3 łyżki ”Smakowitej pajdy” z cebulką i ziołami ogrodowymi
  • pieprz

Przygotowanie:

Cukinię pokroić wzdłuż na paseczki. Mintaja pokroić w kostkę szerokości paska cukinii i zawinąć w prosciutto. Nadziewać rybne paczuszki na patyczki do szaszłyków, przeplatając paseczkami cukini. ”Smakowitą pajdę” roztopić w rondelku i za pomocą pędzelka posmarować przygotowane szaszłyki. Doprawić pieprzem i grillować przez około 15 minut obracając od czasu do czasu i smarując roztopionym smalczykiem.

Smacznego 🙂 

Przepis na szaszłyki z cukinią i mintajem w posciutto bierze  udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!”, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

5 komentarzy do “Szaszłyki z cukinią i mintajem w prosciutto