Suszone morele faszerowane orzeszkami ziemnymi i daktylami


Suszone morele po brzegi nadziane farszem z orzeszków ziemnych i daktyli z nutką cynamonu. Ciekawa i zdrowa propozycja na przekąskę 🙂

Suszone morele faszerowane orzeszkami ziemnymi i daktylamiSkładniki:

  • 200 g suszonych moreli (miękkich)
  • 100 g orzeszków ziemnych solonych „Felix”
  • 10 suszonych daktyli
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie:

Orzeszki ziemne bardzo drobno posiekać lub zmiksować, ale nie do końca. Mają być wyczuwalne. Przełożyć do miseczki, dodać drobniutko posiekane daktyle, miód i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać. 

W morelach znaleźć dziurkę po pestce, delikatnie rozchylić i wypełnić przygotowanym nadzieniem.

Smacznego 🙂


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Komentarz do “Suszone morele faszerowane orzeszkami ziemnymi i daktylami