Sos tatarski z kaparami


Pyszny i niezastąpiony sos tatarski z kaparami. Idealnie komponuje się z różnego rodzaju mięsami i daniami z grilla, którym nadaje oryginalnego smaku. Pasuje również do jajek, ryb lub kanapek. Polecam 🙂

Sos tatarski z kaparami

Składniki:

  • 100 g korniszonów
  • 30 g kaparów
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18%
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Korniszony i kapary drobniutko siekamy i przekładamy do miseczki. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego 🙂

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *