Roladki z indyka z kozim serem, szpinakiem i sezamem


 

Pieczone roladki z indyka nadziewane szpinakiem i kozim serem w panierce z sezamu. Soczyste, proste i bardzo smaczne. To doskonały pomysł na urozmaicenie codziennego menu 🙂

Składniki:

  • 4 sznycle z indyka
  • 200 g świeżego szpinaku „baby”
  • około 100 g koziego sera
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka masła
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • sezam

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać masło i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. Wrzucić lekko posiekany szpinak i podgrzewać mieszając, aż zwiędnie (około 3 minut). Ewentualnie odcisnąć z nadmiaru wody i doprawić solą i pieprzem.

Sznycle z indyka rozbić tłuczkiem i doprawić solą i pieprzem. Na każdy nałożyć porcję szpinaku i kawałek koziego sera. Następnie zawinąć i spiąć szpikulcami do mięsa. Każdą roladkę posmarować oliwą z oliwek i obtoczyć w sezamie. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 25 minut.

Smacznego 🙂




To też może Ci zainteresować:

Roladki z szynki z suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem bazyliowym

Roladki z indyka ze szpinakiem i sosem z gorgonzoli

Sznycle z indyka w sosie pomidorowym z warzywami

Kieszonki z kurczaka w płatkach kukurydzianych z serem pleśniowym

Kieszonki z kurczaka nadziewane serkiem topionym z szynką i bazylią


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Komentarz do “Roladki z indyka z kozim serem, szpinakiem i sezamem