Pasta z tuńczyka


 

Ekspresowa pasta z tuńczyka i twarogu to świetne smarowidło na pieczywo i w dodatku pyszne. Przygotowuje się ją dosłownie chwilę! Kanapki proponuję posypać odrobiną posiekanej natki pietruszki. Polecam 🙂

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju (175 g)
  • 150 g twarogu
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Tuńczyka odsączyć, dodać twaróg i majonez. Całość zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić.

Smacznego 🙂




To też może Cię zainteresować:

Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem

Pasta z twarogu, mięty i bazylii

Hummus

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i krakersami

Mini sałatka z tuńczykiem i jajkiem przepiórczym w serowej skorupce

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *