Pasta z ciecierzycy i twarogu


Prosta pasta na kanapki z ugotowanej ciecierzycy i twarogu z dodatkiem czosnku, odrobiny limonki, oleju sezamowego i świeżej kolendry. To alternatywa dla pasztetów i różnego rodzaju innych smarowideł. Zdrowa, smaczna i bezmięsna. Spróbujcie 🙂

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
  • 140 g twarogu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/4 szklanki przegotowanej zimnej wody
  • 1,5 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Wszystkie składniki oprócz kolendry zmiksować. Dodać posiekaną kolendrę, wymieszać i doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby dodać odrobinę wody więcej.

Smacznego 🙂




Zapisz

image_pdfimage_print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *