Koktajl mleczny z rabarbarem i nutką mięty


Koktajl na bazie mleka, kompotu z rabarbaru z dodatkiem miętowej herbaty. Dzięki połączeniu tych smaków powstał bardzo smaczny, ciekawy i oryginalny koktajl. Schłodzony i podany z kostkami lodu będzie orzeźwieniem na letnie dni.

Składniki:

  • około 300 g rabarbaru
  • 2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 i 1/3 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki zaparzonej miętowej herbaty

Przygotowanie:

Do rondelka wlać wodę, dodać cukier, obrany i pokrojony rabarbar. Gotować do miękkości i schłodzić. Następnie całość dokładnie zmiksować, wlać mleko i zaparzoną miętową herbatę. Wymieszać i schłodzić. Podawać z kostkami lodu.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *