Kabanosy w cieście francuskim z czerwonym pieprzem


 

Dzisiaj pomysł na pyszną przekąskę na imprezę np. Sylwestra. Kabanosy w cieście francuskim, posypane czerwonym pieprzem i podane z dipem z majonezu, ketchupu i musztardy. Pycha! Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Gwarantuję, że znikną w mgnieniu oka 😉

Składniki:

  • cienkie kabanosy
  • ciasto francuskie
  • 1 jajko
  • czerwony pieprz

Dip:

  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu „Kotlin” Czosnek-Bazylia
  • 1 łyżka musztardy

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozwinąć i wykrawać wąskie paseczki. Owijać nimi kabanosy, dociskając końce ciasta. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Jajko rozbełtać i za pomocą pędzelka posmarować kabanosy. Posypać rozgniecionym czerwonym pieprzem.

Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 7 minut.

Dip:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Maczać w nim kabanosy i wcinać! 😉

Smacznego 🙂


I LOVE KETCHUP
#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen

To też może Cię zainteresować:

Paluchy ziemniaczane ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzeszkami ziemnymi i sosem czosnkowo-orzechowym

Sakiewki z kurczakiem, serem lazur i orzechami pekan

Sakiewki z szynki serrano

Orientalne paszteciki z ciasta francuskiego

 

 




 


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Komentarz do “Kabanosy w cieście francuskim z czerwonym pieprzem