Dip serowy


Pyszny, ostry i kremowy dip serowy, niezastąpiony dodatek do nachos (np. na domowy seans filmowy 😉 ), przekąsek oraz potraw z grilla.

Dip serowySkładniki:

  • 150 g serka topionego Ementaler do smarowania
  • 90 g sera Cheddar (pomarańczowego) (może być też parmezan lub grana padano)
  • 1/2 malutkiej papryczki chili
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1/3 łyżeczki suszonej słodkiej papryki

Przygotowanie:

Do rondelka wlać mleko, dodać serek topiony, bardzo drobno posiekaną papryczkę chili, suszoną paprykę i starty na tarce ser Cheddar. Podgrzewać na malutkim ogniu ciągle mieszając, aż składniki się połączą. W razie potrzeby doprawić solą.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *