Deser orzechowo-karmelowy


Prosty deser na bazie serka mascarpone z dodatkiem sosu karmelowego, orzechów włoskich i ciasteczek. Czas na chwileczkę zapomnienia… 😉

Deser orzechowo-karmelowySkładniki (3 małe porcje):

  • 250 g serka mascarpone
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • 4 łyżki sosu karmelowego
  • 80 g ciasteczek kakaowych

Przygotowanie:

  1. Na suchej patelni uprażyć orzechy włoskie, drobniutko posiekać i dodać 2 łyżki sosu karmelowego. Wymieszać.
  2. Serek mascarpone dokładnie wymieszać z 2 łyżkami sosu karmelowego.
  3. Ciasteczka przełożyć do woreczka foliowego i rozbić tłuczkiem lub zmiksować.
  4. Na dno kieliszków nałożyć masę orzechową, potem serek mascarpone, a na wierzch warstwę z ciasteczek.

Smacznego 🙂


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

5 komentarzy do “Deser orzechowo-karmelowy