Ciasto z rabarbarem i suszoną morwą


Wyjątkowo szybkie do przygotowania ciasto z rabarbarem i suszoną białą morwą. Nie trzeba nic miksować ani ucierać, wystarczy wszystko wymieszać i… gotowe! Jedyną rzeczą wymagającą wysiłku jest obranie i pocięcie rabarbaru 😉 Ciasto jest puszyste i kwaskowe. Pycha 🙂

Ciasto z rabarbarem i suszoną morwą

Składniki:

  • 300 g rabarbaru
  • 3 łyżki suszonej białej morwy
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki oleju rzepakowego
  • 1/4 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Rabarbar obrać i pokroić na kawałki (około 1,5 cm). Dodać resztę składników i wszystko wymieszać.

Blaszkę o wymiarach około 21 x 32 wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Smacznego 🙂


Zapisz

Zapisz


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Komentarz do “Ciasto z rabarbarem i suszoną morwą