Ciasteczka z masłem orzechowym


Pyszne, kruche ciasteczka z masłem orzechowym. Proste i szybkie w przygotowaniu, idealne dla niespodziewanych gości 🙂

Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciasteczka z masłem orzechowym

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki cukru
  • 110 g masła orzechowego z kawałkami orzechów
  • 30 g miękkiego masła
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej

Przygotowanie:

Wszystkie składniki razem zagnieść, aby powstała jednolita masa. Następnie ciasto rozwałkować na około 0,8 cm i wycinać ciasteczka o średnicy 5 cm (wyjdzie około 35 ciasteczek). Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160°C (termoobieg) przez około 7-9 minut.

Smacznego 🙂

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *